Welk verzendlabel heb ik nodig?
Verzendlabels worden in grote getalen ingezet in de wereld van logistiek. Op elk pakket dient een verzendlabel te worden geplakt, zodat de vervoerder de plek van bestemming weet. Op dit label staat o.a. het adres van de afzender en natuurlijk de ontvanger. Vooral met de opkomst van online verkopen heeft het verzenden van pakketten en is het gebruik van verzendlabels enorm toegenomen. Maar welk etiket heb je nodig? Er zijn vele soorten labels voor verschillende pakketdiensten en printers. We leggen uit waar je rekening mee moet houden. Kom je er niet uit? Onze productspecialisten staan voor je klaar.
Waar moet je op letten:
- Welke pakketdienst gebruik je?
- Welke printer gebruik je?
- Welk etiket heeft je voorkeur?
Pakketdiensten
De keuze voor een verzendlabel hangt o.a. af van de pakketdienst die je gebruikt. Wie brengt jouw pakketten naar de klant? Doe je dat wellicht zelf (dan heb je vrije keuze) of gebruik je een externe pakketdienst? DHL, PostNL, DPD, GLS en UPS gebruiken verschillende verzendlabels in verschillende formaten. Je bent nagenoeg altijd veilig als je kiest voor labelformaat 100 x 150 mm. De enige uitzondering hierop is DHL. Daar moet een etiket minstens 100 x 210 mm zijn.
Heb je duidelijkheid over de pakketdienst en het formaat etiket dat hierbij past? Dan is het tijd om de printer die je gebruikt onder de loep te nemen.
Labelprinters
De keuze voor een verzendlabel hangt ook af van het type labelprinter dat je gebruikt. Je moet namelijk rekening houden met de kern van het etikettenrolletje. Een kleine labelprinter verwerkt rolletjes met een kern van 25 mm, terwijl een grotere labelprinter (ook wel "industriële printers" genoemd) rolletjes met een kern van 76 mm verwerken.
Heb je duidelijkheid over het type labelprinter en de kern van het rolletje dat hierbij past? Dan is het tijd om de printer die je gebruikt onder de loep te nemen.
Etiketten voorkeur
Er zijn verschillende soorten verzendetiketten met elk hun eigen specificaties. Zo leveren wij standaard thermische etiketten met een permanente belijming. Dat soort belijming laat resten achter bij het verwijderen van het etiket. Als je daarentegen kiest voor verwijderbare etiketten, kun je ze bijv. effectief inzetten als artikelsticker of prijskaartje om op producten te plakken.
Heb je duidelijkheid over de pakketdienst en het formaat etiket dat hierbij past? Dan is het tijd om de printer die je gebruikt onder de loep te nemen.
BPA-vrije etiketten
Onze verzendlabels zijn BPA-vrij. Dat betekent dat de chemische stof Bisfenol A hier niet wordt gebruikt. Bisfenol A wordt vaak ingezet bij de productie van plastic materialen, zoals flesjes, blikjes of bakjes. Daardoor kan er een kleine hoeveelheid van de stof in ons voedsel terechtkomen. Vooral ongeboren of kleine kinderen zijn extra gevoelig voor Bisfenol A. Ook in etiketten kan BPA zitten, maar sinds 2020 eist een nieuwe wetgeving dat al het in Europa verkochte thermisch papier BPA-vrij moet zijn. Daarom vind je bij ons uitsluitend BPA-vrije verzendetiketten.
Vragen over de keuze van je etiket?Mark en onze andere productspecialisten helpen je graag.
|